tirsdag 23. april 2013

Ananaskake






125 gram mørk muscavadosukker
2 dl rapsolje
(vispes sammen først)
2 store eller 3 små økologiske egg
(visp så inn et og et egg)


Ha deretter i det tørre:

200 gram speltmel
2 ts bakepulver
50 gram valnøtter (som du først rister noen minutter i stekepanne)
1 hel ananas hakket i småbiter ( surr ananasbitene i stekpannen noen minutter med smør og sukker før du har den i kakerøren)
2 ts kanel
1 ts ingefær malt

175 grader i 40 minutter ca. (avhenger av ovnen)
Stek den i en brødform og halvveis i steketiden så skjærer du tvers gjennom kaken på langs. Dette gjør at kaken lettere blir gjennomstekt.

Ovenfor har jeg servert ananaskaken med blåmuggost, karamelliserte valnøtter,fiken og honning.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

legg gjerne igjen en liten hilsen!