Ananaskake
125 gram mørk muscavadosukker
2 dl rapsolje
(vispes sammen først)
2 store eller 3 små økologiske egg
(visp så inn et og et egg)
Ha deretter i det tørre:
200 gram speltmel
2 ts bakepulver
50 gram valnøtter (som du først rister noen minutter i stekepanne)
1 hel ananas hakket i småbiter ( surr ananasbitene i stekpannen noen minutter med smør og sukker før du har den i kakerøren)
2 ts kanel
1 ts ingefær malt
175 grader i 40 minutter ca. (avhenger av ovnen)
Stek den i en brødform og halvveis i steketiden så skjærer du tvers gjennom kaken på langs. Dette gjør at kaken lettere blir gjennomstekt.
Ovenfor har jeg servert ananaskaken med blåmuggost, karamelliserte valnøtter,fiken og honning.

Kommentarer
Legg inn en kommentar
legg gjerne igjen en liten hilsen!