onsdag 29. mai 2013

Stekt laks med søtpotetmos

Denne oppskriften rekker til 4 personer:
4 laksefileter
2 store søtpoteter
50 gram smør
 
Saus:
1 potte basilikum
1/2 dl rapsolje
1 ts hvitvinseddik
Saften fra 1/2 sitron
25 gram revet parmesan
 
Start med å koke søtpotetene i lettsaltet vann til de er møre ( kan stikke gjennom de med en gaffel)
De vaskes godt og kokes med skallet på. Ta av skallet når de er ferdigkokte og mos de med en gaffel sammen med smøret og smak til med salt og pepper.
 
Basilikumsaus: alle ingrediensene ovenfor kjøres i en stavmikser, og vips! ferdig saus!
 
Laksefiletene stekes i litt olje og smør med skinnsiden ned på sterk varme til den er litt over halvveis stekt i gjennom. Da snur du de og steker dem ferdig. Det er lett å se når laksen er ferdigstekt, den skal være "hvit" tvers igjennom. Krydre med salt og pepper!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

legg gjerne igjen en liten hilsen!