tirsdag 18. januar 2011

Supergode speltbrød!

Oppskriften er 3 dl lunkent vann som du rører ut en pose tørrgjær i.
Bland inn en 0,33 lettøl (eller annen øl), 1 klype salt, 1 klype fennikelpulver, 1 ss rørsukker ( eller vanlig sukker), 2 dl olivenolje. Bland altså det bløte med krydderet først. Deretter bland inn fullkornspelt og vanlig spelt ( dobbelt så mye som fullkornspelten) til du før en seig, men likevel en deig du kan jobbe med. Hakk valnøtter eller bland inn gresskarkjerner deigen, og la den heve til dobbel størrelse. Arbeid inn mer mel i deigen dersom den er for bløt etter heving, og form til to runde brød og la den heve ytterligere en 30 minutter under et kjøkkenhåndkle. Forvarm ovnen til 220 grader, skjær et kryss i brødene, strø valnøtter/gresskarkjerner på toppen, dryss et lite lag mel over og stek brødene nederst i ovnen i 30-40 minutter. Her må man bare følge med underveis, når brødene er fine og gylne og får en hul lyd når du banker i bunnen på de, er de ferdige!

1 kommentar:

  1. Flaks at jeg kom over denne oppskriften etter å ha vært på leit en stund. Takk skal du ha...skjønner på innleggene under her at du har kost deg på Spa også;o)
    Ha en fin dag videre!
    Klem fra Maliva

    SvarSlett

legg gjerne igjen en liten hilsen!