lørdag 13. november 2010

Make your own SUSHI!

november10 011

Du trenger:

Salmalaks

Crabsticks

Avokado

Vårløk

Gulrot

Sushiris

Hvitvinseddik

Sukker

Tangblader

Wasabikrem

Syltet ingefær

Soyasaus

Matte til å rulle maki i

Alt fåes kjøpt hos velassorterte matbutikker. Jeg fikk det jeg trengte på Coop Mega blant annet.

Risen kokes etter anvisning på pakken,

og salmalaksen skjæres i tynne skiver som legges oppe på risen.

Maki ruller du i makimatte, hvor tangen legges oppe på og ris smøres ut over tangen som vist på bildet under. Legg i strimler av det du liker, og her kan man godt legge i litt wasabikrem og sesamfrø for ekstra smak om man ønsker det.

En pakke sushiris gir ca 60 biter sushi, og en liten pakke Salmalaks ( 250 g) og to pakker crabsticks holder til ca 60 biter ( 30 maki og 30 nigiri).

(Maki er den med tang rundt og nigiri er biter med ris under og fisk ovenpå.)

Under har jeg brukt crabsticks, avokado, vårløk og strimler av gulrot i makien!

november10 009

Det blir ikke sushi her ikveld ( bildene over er fra sist lørdag), men hjemmelagt italiensk pizza!

Ønsker dere alle en flott lørdag videre!

1 kommentar:

  1. Har faktisk knapt smakt sushi, men dette så fristende ut.
    Det blir Indisk kyllingsuppe i kveld, så får vi se om jeg våger meg på sushi ved en senere anledning.

    SvarSlett

legg gjerne igjen en liten hilsen!