fredag 15. mai 2009

TO GOOD TO BE TRUE..
Ikveld har jeg laget noe som er for godt til å være sant! En SUNN sjokoladekake! Vil dele denne oppskriften med dere ikveld, så dere rekker å ha den klar til søndagen dersom den skulle friste!Hemmeligheten bak dette vidunderet er NO SUGAR og kun TO ingredienser!
Du trenger 500 GRAM 70 % KAKAO- BAKESJOKOLADE ( både Freia og Odense har denne typen) og 10 EGGEHVITER.
gJØR SLIk:
kOK Opp litt vann i en kjele og ha en bolle med 310 gram sjokolade i over, bollen skal ikke berøre det småkokende vannet. Rør ofte til all sjokoladen er smeltet. Sett bollen på benken.
Skill eggehvitene og visp med mikser til du får små stive topper i røren, du skal kunne ta opp vispen fra røren og få en liten marengslignende sak som står av seg selv.
Ha to spiseskjeer med eggehviten i sjokoladen og rør lett.
Tilsett så resten av eggene i sjokoladen og vend de inn til du får en mousse. Ikke rør for hardt!
Legg bakepapir i en 20 cm diameter kakeform og stek den i nøyaktig 8 min på 250 grader.
La den avkjøle 30 min og sett den i kjøleskapet over natten.
Dagen etter smelter du resten av sjokoladen og glaserer så kaken med denne!
Voilà! Fiks ferdig sunn sjokoladekake!

LEFTOVER- AIOLI
Eggeplommene som du får til overs kan du foreksempel lage en aioli av!
Visp sammen eggeplommene med 5 ss Dijon-sennep og litt salt og pepper.
Hell maisolje med en tynn stråle ned i blandingen mens du visper, hell oljen til det begynner å tykne. Tilsett raspet hvitløk etter smak, og smak til med sitronsaft,salt og pepper!
( Oppskrift fra kokeboken: Send mannen på kjøkkenet)
Håper det vil smake! Jeg legger ut bilde av kaken i morgen med glasur!

2 kommentarer:

  1. Så supert! Tusen takk for begge tipsene! Ha ei god helg!!

    SvarSlett
  2. Oj, den sjokoladekaken må jeg teste ut en gang :) Elsker sjokolade!
    Ha en god helg!

    SvarSlett

legg gjerne igjen en liten hilsen!