tirsdag 12. mai 2009

Stua og spisestua-oppussingen

Vi pusset opp stua og spisestua i huset vi flyttet inn i august. Her er litt om hva vi har gjort...


Trykk på bildene for større utgaver
Litt forskjellig pynt..hylle fra IB laursen, lampe fra Ikea, fat fra Fretex, lysestaker og krukke med lokk fra Fryd. Norgesglass pyntet med lys og rosa sløyfer, og falske blomster fra Ikea.

På veggen i stuedelen la vi ny strie som vi malte i fargen Fabrikk fra Lady. Stua fikk nye lister og klosser i hjørnene. Furutaket, vinduer og lister ble malt hvitt. Vi valgte å beholde furugulvet fordi det ville blitt en enorm jobb å legge nytt da gulvet er noe skjevt. Planen er etter hvert å slipe det ned å male det.

Dette bordet var opprinnelig mørkebrunt, men har fått noen omganger med kosten!
Gamle krystall-brikker står klare til bruk de var det Anders som hadde med på flyttelasset, linduk fra Åhlens og litt hvitvinskos..

En sofa fra Ikea...ikke bare en, men to faktisk. Den gamle Klippan hadde vi med fra leiligheten vi bodde i, og Ektorpen kjøpte vi ny. Planen er å bytte ut Klippan med en hvit Ektorp eller en Ektorp sjeselong. Så forsvinner Klippan ned i kjelleren på TV-rommet jeg planlegger å ha der nede. Men foreløpig funker det bra som det er..


Lysekrone fått av svigers. Pynten i skapet er et nøkkelskap fra mange år tilbake ( husker mange ikke forsto hvorfor jeg kjøpte et slitt lite skap...før shabby-chic slo igjennom kan man si...) Nydelige krukker fra Lisbeth Dahl, og litt forskjell glass.
Spisestue kjøpt på Finn, pusset den opp nå i april. Den var opprinnelig furu,men malt beige og trukket med gråbeige trekk. Jeg malte den hvit, og trakk den om i rosa plysjstoff. Skap fra Ikea, Liatorp-serien og speil kjøpt på Bohus. Den ferdigmalte barnestolen i bakgrunnen her, den er malt hvit, men jeg skal finne et motiv til den som skal males på og sy ny pute, dette kommer det mer om etter at jeg er løslatt fra eksamensfengslet den 29. mai!
I spisedelen la vi panel som vi også malte i fargen Fabrikk, og la nye lister pluss klosser i takhjørnene. Alt som var furu ble malt hvitt (tak og lister)

Gammel gullklokke fått av svigers, og pidestallen har jeg hatt i snart 10 år, kjøpt på loppis. Den har vært med meg på 7 flyttinger siden den stod hjemme på pikerommet.

Under ser du speil fra Ikea, skjenk fra Ikea fra Liatorp-serien og den oppussede spisestua.


Slik så det ut i prospektet, veldig dårlige bilder for jeg har tatt bilde av selve prospektet, men man får et inntrykk av hvordan det var. Tak, vinduer og lister var i furu, og veggene hadde hvit "trådtapet". De forrige eierne hadde stue og spisestue omvendt av det vi har valgt å ha. Der hvor dere ser spisestuen deres har vi sofa, og omvendt. For oss føltes det mer naturlig å ha spisedelen rett utenfor kjøkkenet, som er såpass lite at vi ikke får plass til noe spisebord.

Vi har en miks av gammelt og nytt, en blanding av litt ulike stiler, og det begynner å bli personlig uttrykk som det tar noe tid å skape. Men huset er stadig i forandring...

2 kommentarer:

  1. Så fint dere har det. Jeg storkoser meg når jeg sitter her å ser på bildene. En knall jobb har dere gjort. Klem fra ELin:O)

    SvarSlett
  2. Litt av en jobb dere har hatt! Og det er blitt veldig fint :) Se bare før og etter bildene av taket! Det er jo bare såååå mye finere med hvitt tak...
    Klem

    SvarSlett

legg gjerne igjen en liten hilsen!