fredag 29. mai 2009

FRENCH FRIDAY- CHAMPAGNE



I anledning French friday og at jeg avslutter fem års studier med min siste eksamen idag, så er det vel ingenting som passer bedre enn å vie dagens innlegg til festdrikken av alle festdrikker:
Champagne!



(Today I`m finished with five years of studying and Iwould like to celebrate that with som fine bottles of Champagne in today`s French friday-post!)

Champagne er en hvit, musserende vin fra distriktet Champagne i regionen Champagne-Ardenne Nord-Frankrike. Ekte Champagne lages etter faste, strenge regler som gjelder såvel dyrking, innhøsting som lagring.


( Champagne is a white, sparkling wine from the dictrict of Champagne in the region Champagne-Ardenne in the north of France. Genuin Champagne is stored and made with strict rules.)

Kjente Champagne-merker...
(Famous Champagne..)

De beste årgangene med champagne er 1985, 1990 og 1996
( The best vintages are from 1985, 1990 and 1996)

Hvordan lages så champagne?
How do they make champagne?
Champagne lages innledningsvis på samme måte som vanlig vin. Etter første gjæring, lar man vinen gjære en gang til på flaske. I denne prosessen dannes kullsyre, altså de boblene som for mange er det fremste kjennetegnet på Champagne – og annen musserende vin.


(Champagne is made in the same way as wine, but they let the wine yeast two times when making Champagne. A result of this process is the bubbles. It`s the bubbles that makes Champagne so special )

Det er kun tre ulike druer som er tillat brukt i fremstillingen av champagne, både hver for seg og i forskjellige blandingsforhold:
Only these grapes are used in the making of Champagne:

Chardonnay – Hvit drue
Pinot Noir – Rød drue
Pinot Meunier – Rød drue


Det finnes cirka 50 champagne-hus i Frankrike


Jeg for min del har kjøpt inn en feilaktig "champagne" til ikveld, men den er en av mine favoritter: Cremant de Bourgogne..(det nærmeste man kommer ekte champagne på student-budsjett, ifølge ekspertene) sammen med noen gode oster og litt tapas, og en bukett blomster for å feire meg selv litt og som en takk til min kjære Anders som har holdt ut med meg i denne eksamensperioden og ikke hatt en helg eller frikveld på leeeenge, siden jeg har måttet lese! Tusen takk!


Her er det også French friday idag:
Velkommen til en ny:
Marie
og alltid trofaste:
Frøken Paris
Ta en titt inn til disse også for enda mer French friday!!


SANTÈ!

(Foto: Google images og kilden til teksten er fra Wikipedia)

4 kommentarer:

  1. Gratulerer som ferdig studine og tusen takk for award og hyggelig hilsen! Stå på;)Og god fest!

    SvarSlett
  2. Gratulerer med overstaatt eksamen og SANTE!! C'est la fête! Og du maa fortelle om hvordan sitrontertene ble etterhver da! Klem fra Poitiers

    SvarSlett
  3. Felicitations, you clever girl you! You deserve champagne...............lots of it:-)

    Have a great weekend

    Leeannxx

    SvarSlett
  4. I agree. There's nothing like a good bottle of Dom Pérignon :)

    SvarSlett

legg gjerne igjen en liten hilsen!