Sopprisotto


Taco er som hos mange, oftest fredagskosen her i huset. Men når vi drar på hytta er det sopprisotto som er fredagskos. Vi er sent fremme på hytta, og alle er derfor skrubbsultne. Da trenger vi mat fort,  og risotto er faktisk fastfood. Fra du begynner tar det 18 minutter til du har maten på bordet. Jeg setter på stoppeklokka på fitbit’ n for å følge med på tida. Raskere og enklere får du neppe et hjemmelagd måltid.                 

Du må ha en kjele med vann og buljong (evt. kraft) putrende ved siden av. Denne skal du spe på risottoen med til den er ferdig. Begynne med å hakke sjalottløk og stek soppen i en tørr panne. Ha sjalottløk og litt olivenolje  i en dyp stekepanne eller kjele. Fres løken myk og ha deretter i risottoris( arborio eller annet), og rør inn risen med oljen og løken. 18 minutter fra NÅ!  Nå begynner du å øse på med vannet, litt og litt, la det koke inn før du øser på på nytt. Fortsett i 18 minutter. Nå de 18 minuttene har gått, ha i soppen, en god klatt meierismør og en god håndfull revet parmesan. Dryss fersk basilikum eller bladpersille over og servér!                                              

Kommentarer

Populære innlegg