Så feil kan man ta.....

Alt dette snakket om Pavlova, har jeg tenkt. Det finnes vel snart ikke en blogger som ikke har lovprist denne kaka opp og i mente! Jeg har tenkt i mitt stille sinn at siden jeg synes marengs er så ekkelt så kunne denne kaka umulig være noe for meg, og jeg har av den grunn ikke latt meg begeistre!


Men jeg er for at alt skal få en sjanse, og igår lagde jeg min første pavlova, og jeg må si at det er den noe av det beste jeg har smakt. Deilige norske bær, eggekrem og margens som var sprø på utsiden og supermyk inni var en kombinasjon som tok meg til nye høyder!Det blir mye kaker og matlaging i ferien, og det er så deilig å endelig ha tid til å grave seg ned i matblader og kokebøker for å teste oppskrifter jeg ikke har tatt meg tid til før i år!


I skrivende stund står det et fantastisk brød i ovnen som er proppet fullt med fetaost, oliven, soltørkede tomater, timian og bladpersille. Dette skal nytes sammen med en deilig spagettirett med reker og urter! Ingen lavkarbo idag med andre ord!


Oppskrift PAVLOVA om det finnes noen der ute som ikke har testet den enda.


Marengsbunn:

6 eggehviter

3 dl sukker ( eller sukrin som vil gjøre denne kaka til en ganske så sunn kake)

1 ts vaniljesukker

2 ts hvitvinseddik

1 ts potetmel


Kremen:

6 eggeplommer

1 dl sukker

2 ss potetmel

2 dl melk

1 liten boks kremfløte


Topping:

Det du ønsker av deilige bær og frukter!


Du lager bunnen slik:

Begynn å vispe (miksmaster) eggehvitene ( i ren helt ren bolle og det må ikke være spor av eggeplomme i hvitene for da vil den ikke bli stiv)

Ha i eddik mens du visper samt sukker, potetmel og vaniljesukker.

Pisk til du kan holde bollen opp/ned uten at noe renner ut


Tegn opp en sirkel på et bakepapir ( 26 cm i diameter)

Forvarm ovnen til 250 grader

Legg den stivpiskede eggehviten midt i sirkelen og dra med slikkepott ut mot siden og gjør en grop i midten som fyllet skal ligge i.


Senk varmen på ovnen til 100 grader og sett den inn nedest i ovnen.

Stek i ca en time. ( jeg tok den ut 5-10 minutter før og da ble bunnen herlig sprø på utsiden og nesten kokosbollemyk inni, det liker nok jeg best!)


Varm eggeplommene, sukker, potetmel og melk på middels varm mens du rører hele tiden til eggekremen blir tykk. Sett den til avkjøling mens du visper opp en boks med kremfløte med 2 ts vaniljesukker i. Bland kremene sammen når eggekremen er avkjølt.


Hell kremen i marengsbunnen, topp med bær/frukt og server!

Kommentarer

  1. Mmmmm... pavlova er min favorittkake. Fikk vann i munnen av å se på bildet ditt. Er ikke uten grunn at den kaka er skrytt opp i mente nei ;0) Kos deg med kaka, brødet og pastaretten din.

    Ønsker deg en fin helg.
    Klem Jane.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

legg gjerne igjen en liten hilsen!

Populære innlegg