MATJUKS!

etter å ha lest denne boken ble dagens harrytur til Sverige litt annerledes enn den pleier..


Jeg har lenge vært opptatt av å spise mest mulig økologisk, sunt og miljøvennlig, men at så mye mat er jukset med var jeg faktisk ikke klar over. For meg er det helt absurd å tenke på at Skyr-yoghurten jeg har kost meg med flere ganger i uken som en liten dessert etter lunsj på jobben er smaksatt med råttent tømmer fra Borregaard i Sarpsborg, mye av spekeskinken som jeg naivt har trodd er kjærlig skåret av et flott lår som har hengt til tørk i halvannet år egentlig er sammenpressede strimler av tvilsom kjøttråvare proppet full med E-stoffer som i tillegg fått en falsk fettrand limet rundt seg for at den skal fremstå som mest mulig autentisk.
Nei, du....


det ble nok ikke "fake" prosciutto idag på Svinesund til 19,90 kr pakka, jeg måtte værsågod punge ut med 50 for en 1 hekto i ferskvaredisken. Og vet du hva : det gjorde jeg med glede! Kilovis med sammentrengt og antibiotikaforet kylling som er skåldet levende for så å få halsen kuttet av hengende fra et automatisk samlebånd fikk heller ikke bli med meg over grensen! Ekte fransk ost fikk derimot grønt kort, men ikke falsk svensk ferskost med navn som Cremè Bonjour som trykker en mengde tilsetningsstoffer - som aromastoffer, gelatin og stabilisatorer- i sine produkter. I deres Chevrè og urteost er det 1,6 % chevrè, tilsatt som pulver, snakk om bedrageri!Det er virkelig på tide at vi som forbrukere tar ansvar for den maten vi putter i oss, og ikke minst i barna våre. Vi blir rundlurt av matindustrien,og det er helt utrolig at de slipper unna med det. Dette var virkelig rystende lesning!
Nå skal jeg sette meg i sofaen, kose meg med en deilig Tortano, bakt på speltmel fylt med deilig italiensk mozzarella, ekte prosciutto, økologisk basilikum og greske oliven til en iskald økologisk øl!
Kommentarer

 1. Har ikke lest boken selv, men hørte mye om den den gangen den ble utgitt. Jeg tviler ikke et øyeblikk på at matvareprodusentene prøver å lure oss. Og synes det er forferdelig.
  Hjemmelaget fra bunnen av er vel den eneste garantien man har for å vite hva man putter i seg ellers er man på utrygg grunn.
  Har jeg tid eller råd til å lage alt selv svaret er nei. Så jeg prøver å være naiv å tenke at det går sikkert greit.

  Klem Madelén

  SvarSlett
 2. Hei AK! Dette er jeg sååå enig i! Det går mye på økologisk her hos meg også! Når man får kunnskap om det man spiser, er det mye som ikke er så fristende lenger!!! Ha en fin helg!

  Klem,

  SvarSlett
 3. Men har du hørt om den norske "sunne" jordbæra, den er faktisk lov å selge 3 dager etter at bonden iført fullt verneutstyr har gasset på med soppmiddel!
  Soppmidlene er antakelig skumlere enn tidligere antatt, de er mistenkt for å ha hormonhermende virknig på oss mennesker.
  Soppceller og menneskeceller ligner vist nokså mye på hverandre.
  For gode tips om matlaging fra bunnen av, anbefales Berit`s Nordstrand`s blog.
  God helg
  Magnus

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

legg gjerne igjen en liten hilsen!

Populære innlegg