HELGEFROKOST MED BRIOCHE!
I og med at familiens hverdagsfrokoster inntas på tre forskjellige tidspunkt,
Olivias i barnehagen, min på jobben og Anders sin rett etter vi drar på morgenen,
så har helgefrokostene her i huset blitt ekstra viktige!
Den som har "Olli-vakt" (det vil si den som står opp med Olivia),
sørger for deilig frokost til den som får ligge og dra seg litt lengre enn vanlig.
Vanligvis har vi eggerøre og bacon eller amerikanske pannekaker, men
idag hadde jeg vakt, og disket opp med en deilig brioche med syltetøy til.
Deigen ble satt i går kveld, da den skal hvile over natten i kjøleskapet.
Ser jo flott ut altså!
OPPSKRIFT:
5 DL EGG
8 DL MEL
1,5 DL SUKKER
50 GRAM GJÆR
300 GRAM SMØR I TERNINGER
1 TS SALT
OG SJOKOLADE ELLER VANILIJEKREM HVIS MAN GJØR DESSERTVARIANTEN
1) VISP EGG OG SUKKER TIL EGGEDOSIS
2) TILSETT MEL, GJØR OG SALT
BRUK GJERNE KJØKKENMASKIN, SÅ ALT BLIR BLANDET GODT
3) TILSETT SMØRET TERNING FOR TERNING TIL DET ER GODT BLANDET I DEIGEN
LA DEN HEVE TIL DOBBEL STØRRELSE OG SETT DEN I KJØLESKAPET OVER NATTEN
STEK 150 GRADER OG I CA 30-45 MIN.
HER MÅ MAN RETT OG SLETT PRØVE SEG FREM.
DEN HAR LETT FOR Å BLI BRENT PÅ TOPPEN FØR DEN ER FERDIG INNI,
SÅ SVAK VARME I BEGYNNELSEN ER NOK LURT OG HELLER ØKE LITT PÅ MOT SLUTTEN, NÅR DEN ER FERDIG INNI.
JEG STIKKER EN GRILLPINNE I DEN OG KOMMER GRILLPINNEN UT REN,
SÅ ER DEN KLAR!
Bilder tatt av meg!
Oh, najs :) Her ble det en skål med havregryn og en kopp te til *rødme* Det høres ut som om dere har en fin ordning på helgene. Slik har et vennepar av meg det også. Jeg er hellig overbevist om at det er en av de beste oppskriftene på et godt forhold ❤
SvarSlettOioi, de koselige søndagsfrokostene...<3
SvarSlettEr den veldig ulik pai? Den så litt pai aktig ut i konsistensen. (men ikke i utseendet)
Åååå- det så godt ut- takk for tips:)
SvarSlettHer er også helgefrokosten hellig..
ekte engelsk frokost når M står opp med trolla og litt sunnere og norskere variant når jeg står opp.. thihi...
ha en vakker mandag:) klemmer fra Wien