TO GOOD TO BE TRUE..
Ikveld har jeg laget noe som er for godt til å være sant! En SUNN sjokoladekake! Vil dele denne oppskriften med dere ikveld, så dere rekker å ha den klar til søndagen dersom den skulle friste!
Hemmeligheten bak dette vidunderet er NO SUGAR og kun TO ingredienser!
Hemmeligheten bak dette vidunderet er NO SUGAR og kun TO ingredienser!Du trenger 500 GRAM 70 % KAKAO- BAKESJOKOLADE ( både Freia og Odense har denne typen) og 10 EGGEHVITER.
gJØR SLIk:
kOK Opp litt vann i en kjele og ha en bolle med 310 gram sjokolade i over, bollen skal ikke berøre det småkokende vannet. Rør ofte til all sjokoladen er smeltet. Sett bollen på benken.
Skill eggehvitene og visp med mikser til du får små stive topper i røren, du skal kunne ta opp vispen fra røren og få en liten marengslignende sak som står av seg selv.
Ha to spiseskjeer med eggehviten i sjokoladen og rør lett.
Tilsett så resten av eggene i sjokoladen og vend de inn til du får en mousse. Ikke rør for hardt!
Legg bakepapir i en 20 cm diameter kakeform og stek den i nøyaktig 8 min på 250 grader.
La den avkjøle 30 min og sett den i kjøleskapet over natten.
Dagen etter smelter du resten av sjokoladen og glaserer så kaken med denne!
Voilà! Fiks ferdig sunn sjokoladekake!
( Oppskriften er hentet fra Michel Montignacs fantastiske bok om Montignac- metoden)
LEFTOVER- AIOLI
Eggeplommene som du får til overs kan du foreksempel lage en aioli av!
Visp sammen eggeplommene med 5 ss Dijon-sennep og litt salt og pepper.
Hell maisolje med en tynn stråle ned i blandingen mens du visper, hell oljen til det begynner å tykne. Tilsett raspet hvitløk etter smak, og smak til med sitronsaft,salt og pepper!
( Oppskrift fra kokeboken: Send mannen på kjøkkenet)

Så supert! Tusen takk for begge tipsene! Ha ei god helg!!
SvarSlettOj, den sjokoladekaken må jeg teste ut en gang :) Elsker sjokolade!
SvarSlettHa en god helg!