mandag 23. mai 2011

Her skal vi bo!

Relais Spa Chessy Hotel, et metrostop fra Disneyland Paris og ett minutt fra et gigakjøpesenter.Jeg er i full gang med planleggingen av vår Frankrike-tur, og googler meg rundt for å finne ut mest mulig om hva som er lurt og ikke på tur til Disneyland. Jeg har allerede fått noen gode tips,og vil gjerne ha flere. Det var ikke bare bare å finne et allright hotell til en overkommelig pris. Hotellene inni selve parken er vanvittige dyre og de fleste hoteller i parken og utenfor får utrolig dårlig score på service`n. Det skal ikke være så verst på dette i følge gjesteomtaler på booking.com og tripadvisor, iallefall ikke sammenliknet med de andre!
mandag 16. mai 2011

Da blir det Frankrike-tur!Flybilletter er bestilt og hotell i Disneyland er booket!

I sommer blir det en helg i Disneyland Paris, og resten av uken skal tilbringes hos en venninne og hennes foreldre i Vanne, som ligger ca 3,5 time fra Paris. Som jeg gleder meg!!!

Tips til Disneyland mottas med stor takk, vi har to dager til rådighet i parken og vil først og fremst fokusere på de attraksjonene som passer Olivia, som nå er 2 1/2 år gammel!

Ønsker dere alle en fantastisk 17.mai imorgen!

Hos oss blir det kos med fransk krydderbrød ( Pain d èpices) og deilig fransk ost, Epoisses, som en liten forsmak på sommerens franske eventyrtur!
lørdag 14. mai 2011

MATJUKS!

etter å ha lest denne boken ble dagens harrytur til Sverige litt annerledes enn den pleier..


Jeg har lenge vært opptatt av å spise mest mulig økologisk, sunt og miljøvennlig, men at så mye mat er jukset med var jeg faktisk ikke klar over. For meg er det helt absurd å tenke på at Skyr-yoghurten jeg har kost meg med flere ganger i uken som en liten dessert etter lunsj på jobben er smaksatt med råttent tømmer fra Borregaard i Sarpsborg, mye av spekeskinken som jeg naivt har trodd er kjærlig skåret av et flott lår som har hengt til tørk i halvannet år egentlig er sammenpressede strimler av tvilsom kjøttråvare proppet full med E-stoffer som i tillegg fått en falsk fettrand limet rundt seg for at den skal fremstå som mest mulig autentisk.
Nei, du....


det ble nok ikke "fake" prosciutto idag på Svinesund til 19,90 kr pakka, jeg måtte værsågod punge ut med 50 for en 1 hekto i ferskvaredisken. Og vet du hva : det gjorde jeg med glede! Kilovis med sammentrengt og antibiotikaforet kylling som er skåldet levende for så å få halsen kuttet av hengende fra et automatisk samlebånd fikk heller ikke bli med meg over grensen! Ekte fransk ost fikk derimot grønt kort, men ikke falsk svensk ferskost med navn som Cremè Bonjour som trykker en mengde tilsetningsstoffer - som aromastoffer, gelatin og stabilisatorer- i sine produkter. I deres Chevrè og urteost er det 1,6 % chevrè, tilsatt som pulver, snakk om bedrageri!Det er virkelig på tide at vi som forbrukere tar ansvar for den maten vi putter i oss, og ikke minst i barna våre. Vi blir rundlurt av matindustrien,og det er helt utrolig at de slipper unna med det. Dette var virkelig rystende lesning!
Nå skal jeg sette meg i sofaen, kose meg med en deilig Tortano, bakt på speltmel fylt med deilig italiensk mozzarella, ekte prosciutto, økologisk basilikum og greske oliven til en iskald økologisk øl!
søndag 8. mai 2011

Fornyelse av stuen

Snart skal stua gjennomgå en liten mini makeover, dette er et av alternativene jeg har:


en fondvegg med tapeten under og nytt sofatrekk til Ektorpen i nydelig lavendelfarge.


Da var Olivia dratt på fisketur med pappa og bestefar,og jeg har hele dagen for meg selv. Så idag står maling av verandaen på to do-listen sammen med en rekke andre ting!
lørdag 7. mai 2011

Hjemmelagde hamburgerbrød

4 store hamburgerbrød:

2 dl vann

1, 5 dl melk

2 ss olje

8 dl speltmel

2 dl grovt rugmel

25 gram gjær

Sesamfrø

1 egg


Bland inn gjæren ( 1/2 pose tørrgjær) i lunkent vann, bland så inn melken og oljen. Tilsett melet.

La deigen heve 1 times tid. Kjevle ut deigen slik at den er 1 cm tykk, legg en liten bolle med siden opp over deigen og skjær ut sirkler. Legg de på et bakepapirkledd stekebrett og la heve en halvtimes tid. Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle med egg og dryss sesamfør over og stek de i ca 15-20 minutter. La de avkjøles før de deles i to!


Søte grytekluter fra www.lobelia.no når vi først er i bakehjørnet! Disse vil jeg ha!!Ønsker dere alle en fin lørdag!søndag 1. mai 2011

I made it!


For noen uker tilbake spurte en kollega om jeg ville bake en kake til datterens konfimasjon, og det sa jeg meg villig til. Ganske spenstig, i og med at jeg ikke klarer å lage sukkerbrød engang. Så dette oppdraget påtok jeg meg i ekte Pippi-stil :"Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert jeg klarer". Jeg ville gjøre dette ordentlig, og uten snarveier som ferdig sukkerbrød og marsipanlokk. Så med god hjelp fra en fantastisk blogg som ga meg mange gode tips og gode oppskrifter så ble det kake! Sukkerbrødet er fyllt med bringebærmousse og Dumlefluff og kaken trukket med marshmallowfondant blandet med blå pastafarge!

Sommerfuglene har jeg laget av hvit fondant og de er stukket ut med sommerfuglformer fra Cacas og malt med pastafarge.

Ta en titt her om du vil prøve deg på en slik kake selv: