mandag 31. januar 2011

Naturlig rengjøring og vintage syprosjekter!

Jeg har begynt så smått å sy på Bestemors gamle Singer

etter mange års sytørke.

Den har jeg sydd på siden før jeg begynte skolen, og var en av de kjære

tingene jeg arvet henne da hun døde.


Disse to bøkene passer meg perfekt denne våren,

da jeg har store planer om å sy mer, og gjerne av ting jeg har liggende fra før av.

Og i tillegg en bok full av tips til rengjøring uten kjemikalier, noe jeg er en stor tilhenger av.


Begge fåes på amazon eller på Cabbages & Roses,( men Amazon er billigere.)



Tips til dagens middag finner du her på MANDLER OG OLIVEN!

Fristende og enkel pastarett står på menyen i dag!


søndag 30. januar 2011

Enda en lidenskap....og ny blogg...

Interiør er en stor lidenskap for meg, det er ingen hemmelighet...men jeg er minst like dedikert til matlaging! Jeg elsker å lage mat, finne nye oppskrifter og ikke minst lage egne retter! Siden jeg flyttet hjemmefra for ti år siden har jeg laget min egen mat. Og det har hele tiden vært et mål for meg å lage mest mulig mat fra bunnen av. Først forsvant helfabriktaen ( du ser ikke meg spise Fjordland eller Spaghetti Rimini til middag, det hendte en og annen gang mens jeg var student,
men ikke nå lenger), videre var det et mål for meg at suppeposene skulle forsvinne,og til slutt sauseposene. Det står fortsatt noen sauseposer i skapet, kun i tilfelle Anders skal lage middag. Men jeg lager aldri posesaus lenger. Rett og slett fordi jeg synes det smaker helt forferdelig nå som jeg er vant med hjemmelagde sauser.
Det beste eksemplet jeg har på at posesaus kan ruinere en i utgangspunktet aldeles nydelig rett må være Spaghetti Carbonara, det har vært noe av det mest kvalmende jeg kunne få servert ( fordi jeg kun hadde smakt posecarbonara...noe som etter min mening burde vært forbudt)....nå er imidlertid Spaghetti Carbonara en av mine favoritter, og jeg lager det minst en gang i uken til middag. Både fordi det er kjempegodt og fordi det tar rundt 15 minutter å lage hjemmelagd supergod Carbonara helt fra bunnen av! Det er min favorittrett å lage etter en lang dag på jobben, og jeg er helt tom for energi og ideer når jeg kommer hjem.



For litt over et års tid siden startet jeg matbloggen Mandler og Oliven, som skulle ha fokus på lavkarbomat. Det ble ikke mange innleggene der. Nå er fokuset istedet satt på at man skal lage god mat hver dag, og da kommer jeg til å ha en hel del mer å bidra med! Det blir først og fremst tips middagsmat, helgekos og litt søtt og godt innimellom!
Det blir en blanding av oppskrifter på retter jeg selv har komponert og gode oppskrifter jeg har snappet opp andre steder. Det blir tradisjonell norsk mat, mye utenlandsinspirert mat, det blir lavkarbo, raw food, supermat, sunn mat og mindre sunn.
Det blir med andre ord alt av mat, ingen begrensninger, men det blir god mat hver dag!


Nå må jeg bare huske å ta bilder av all maten jeg lager, så kameraet har nå fått en fast plass på kjøkkenet. Jeg håper jeg kan bidra til å gi middagen et ekstra piff, middag er for meg det viktigste måltidet om dagen. Det er kanskje den eneste gangen i løpet av dagen hvor familien endelig samles og kan kose seg sammen i fred og ro. Da skal ikke middag være stress, og middagen skal så absolutt ikke å være kjedelig!


Min første middag er lagt ut på MANDLER OG OLIVEN,
jeg håper jeg kan inspirere og ikke minst håper jeg det smaker!

torsdag 27. januar 2011

Nydelige yogaklær

Etter å ha surfet litt rundt på nettet etter yogaklær, fant jeg omsider, etter å ha sett mye rødt, gult, grønn og orange med måner og stjerner på, en fantastisk nettside med yogaklær og tilbehør.
Hva sier om lekre tøfler med innebygd fotmassasje, nydelig pledd for babyyoga
eller en silkepute som skal forebygge rynker mens du sover.....


Lekre klær har de også , i duse farger og behagelige materialer.

Nå har ikke jeg så flotte klær når jeg om en time setter kursen mot ukas andre
Body Balance-time, men men.....Når jeg en gang skal oppdatere treningsgarderoben, vet jeg iallefall nå hvor jeg skal shoppe!

tirsdag 25. januar 2011

Ta meg til Ikea....

så jeg får kjøpt disse vakre gjenstandene. Noe av det fineste Ikea har kommet med på veldig veldig lenge. Jeg ble så skuffet over høstens katalog, og følte ingen umiddelbar trang til å ta en Ikea-tur. Men nå blir det en tur så snart det lar seg gjennomføre, det er iallefall sikkert!








mandag 24. januar 2011

Herlig nostalgi!

Før jul fikk jeg endelig pyntet opp en av vindussprossene jeg fikk for lenge siden av farmor.
De ble blant annet pyntet med noen av de nydelige vintage-reklamepostkortene jeg kjøpte i sommer på Stockholms tekniska museum. Ellers så har pyntet den med en nydelig liten kleshenger fra Lisbeth Dahl, noen små hvite pynteroser , zinkskilt og en liten ballerina......


Ønsker dere alle en fantastisk dag! :)


søndag 23. januar 2011

HOBBYROM- EN LITEN TITT!


Vi har lenge holdt på med å lage en liten hobbykrok under kjellertrappen, det har tatt sin tid,
men igår satt jeg meg selv i sving mens Olivia sov luren sin på dagen.
Jeg fikk trukket benkeplaten med voksduken som jeg har kjøpt hos Stoff og stil.
Stolen ble trukket om i samme stoff. En hel del middagsglass som jeg har spart fra Olivia var liten,
kledde jeg inn med en remse av duken på midten av glassene. Nå gjenstår det bare noen detaljer, så skal jeg vise rommet i sin helhet! Det gleder jeg meg til ! :)





lørdag 22. januar 2011

FUGLEBUR


Etter en liten bloggedvale er jeg tilbake for å ønske dere en fin helg og vise frem mitt nye fuglebur.
De vakre fuglene jeg kjøpte til fjorårets juletre blir året-rundt-fugler på buret!
Buret er kjøpt på Ellos, som for øvrig har overraskende mye fint til hjemmet!
I kveld blir det treretters hos gode venner på Hvaler, det skal bli koselig! :)

tirsdag 18. januar 2011

Supergode speltbrød!

Oppskriften er 3 dl lunkent vann som du rører ut en pose tørrgjær i.
Bland inn en 0,33 lettøl (eller annen øl), 1 klype salt, 1 klype fennikelpulver, 1 ss rørsukker ( eller vanlig sukker), 2 dl olivenolje. Bland altså det bløte med krydderet først. Deretter bland inn fullkornspelt og vanlig spelt ( dobbelt så mye som fullkornspelten) til du før en seig, men likevel en deig du kan jobbe med. Hakk valnøtter eller bland inn gresskarkjerner deigen, og la den heve til dobbel størrelse. Arbeid inn mer mel i deigen dersom den er for bløt etter heving, og form til to runde brød og la den heve ytterligere en 30 minutter under et kjøkkenhåndkle. Forvarm ovnen til 220 grader, skjær et kryss i brødene, strø valnøtter/gresskarkjerner på toppen, dryss et lite lag mel over og stek brødene nederst i ovnen i 30-40 minutter. Her må man bare følge med underveis, når brødene er fine og gylne og får en hul lyd når du banker i bunnen på de, er de ferdige!

søndag 16. januar 2011

Herlige spa-turen!

Hjemme igjen fra Son Spa, en flott tur med maks avslapning og masse
god mat! Vi tok tidlig kvelden og en av de største fordelene med å reise
vekk for meg er at jeg får sove lenge....det er spa i seg selv. Vi har
vært på Son Spa Hotell en gang tidligere, og var da veldig fornøyd, og denne
gangen var ikke noe unntak. Vi har fartet rundt litt ulike steder
på våre Spa-turer, men det er her
vi har de beste erfaringene fra, absolutt å anbefale.

Ønsker dere alle en fin søndag videre! :)

lørdag 15. januar 2011

Klokken tre idag.....

får jeg en 50 minutters ansiktsbehandling på dette flotte stedet.
En venninne og jeg skal tilbringe resten av helgen på Son Quality Spa Hotell.
Vi har jo våre faste spa- avtaler vinter og sommer, og nå står vinterspa-turen
for døren. Dette blir en perfekt avslutning på uken!








Ønsker dere alle en flott lørdag :)


torsdag 13. januar 2011

I balanse- mandelmelkbad og oljekur

Etter tirsdagens bodybalance-time tok jeg meg et deilig bad med restene av mandelmelken som jeg laget i helgen og en hårkur laget på honning og olivenolje. Mandelmelken lager du enkelt ved å legge 2 dl mandler i bløt over natten i kjøleskapet, for deretter kjøre mandlene i en mixer med 1,5-2 l vann. Sil melken gjennom et håndkle og melken er klar til bruk. God å drikke, ha på frokostblanding og i mat. Holdbarheten er på 3 dager, og da er det flott å kunne bruke restene i et deilig varmt bad som gir deg silkemyk hud! Nå bærer det straks av sted til ukens andre bodybalance-time, og i helgen blir det spaopphold fra lørdag til søndag. Snakk om en uke i balanse og med fokus på velvære!
Ønsker dere alle en fin kveld videre! :)

lørdag 8. januar 2011

SALIG BLANDING!

I dag har jeg bestilt en ny matbok. Den er skrevet av svenske Renee Voltaire.
Les mer om Renee her, og hun har også en egen blogg som du kan lese her!







Superinspirerende, supergodt og supersunt!
Jeg gleder meg virkelig til å sette igang å kokkelere med Renees oppskrifter!


fredag 7. januar 2011

Mine nye fantastiske bøker!

Innom for å ønske dere alle en flott fredag og god helg.
Olivia og jeg venter på at Anders skal komme hjem med sushi til oss,
og etter maten skal jeg gå en lang tur med Ebba og Tilla i den fantastiske snøen som
har falt de siste dagene! Den har kommet både til glede og til stor frustrasjon for mange,
inkludert meg selv. Men når veiene er måket og nedbøren uteblir, så er det bare fantastisk med
vinterkledde landskap! Denne helgen blir det bare avslapning, og jeg skal kose meg med bøkene jeg fikk til jul. Den ene er Ost og vin av Thoralf Bølgen.
Jeg har allerede lest en del i den, og er snart osteekspert! Den andre er Hellstrøms siste måltid, som jeg ikke har rukket å lese så mye i enda,men som jeg gleder meg til å ta en nærmere kikk på!
Ellers blir det en etterlengtet tur til frisøren i morgen tidlig! :)


( Bildene er fra mitt kjøkken)

onsdag 5. januar 2011

Vintage Cottage Style

Inspirasjonsbilder til hva jeg vil ha litt mer av i huset
fremover!




Bildene er hentet fra http://www.coastalliving.com/

tirsdag 4. januar 2011

And the winner is.....

gratulerer så mye! Du får en overraskelse i posten om litt!

Ha en fortsatt god kveld alle sammen! :)


bildet er hentet fra weheartit.com

Everyday luxury!

På tredje nyttårsdag, klokka ti på sju om morgenen med influensa på

god fremmarsj, troppet jeg opp på Lefdal

for å få med meg årets romjulssalg. Jeg var ute etter denne lekkerbisken, som både

Anders og jeg har siklet på i godt over ett år nå!




Denne maskinen er intet mindre enn luksus i hverdagen,

lyden av kaffebønnene som blir malt og duften av fersk kaffe med hvitt skum på toppen!

Det blir ikke bedre for en kaffekjerring som meg!


Ønsker dere alle en fin dag :)

Trekningen i min julekalenderkonkurransen finner sted i morgen!

Lykke til alle dere som la igjen en julehilsen mellom 1. og 24. desember, dere er med i trekningen om en fin gave i morgen!

Kaffe og gårsdagens hjemmelagde Peanut Butter Fudge!Delicious!